Logga in

Tv och Bredband

Vår samfällighetsförening har sedan en tid tillbaka ett fibernät för samtliga hushåll. Det betyder att alla som vill har möjligheten till Interet via fiber. Som hushållsägare kan du själv välja vilken hastighet du önskar ha. Den leverantör som samfälligheten har tecknat gruppavtal med har två olika hastigeter.

Alt 1 är 100 megabit/sekund

Alt 2 har 1 000 megabit/sekund

Numera är vår tv ansluten via så kallad IP-TV. Du som bor hos oss kan se gratiskanalerna oavsett kanalabonnemang eller hastighet av bredbandet. Dock måste du ha ett bredbandsavtal med vår bredbandsleveratör (Ownit AB).

Varje hushåll har erhållit en fördelningsbox samt en IP-TV box. Tv-boxen tillhör föreningen. Om du flyttar och lämnar föreningen ska boxen lämnas kvar i huset. Det är säljaren som ansvarar för att boxen finns kvar och är ersättningsskyldig om det saknas box vid inflytt.

Om din box går sönder, kontaktar du Ownit AB och följer deras instruktioner. Skulle de visa sig att boxen fel beror på produktionsfel, får du en ny utskickad till dig. Vi kan i vissa fall hjälpa till med en ersättningsbox under tiden din box lagas. Skulle de visa sig att boxen gått söder pga oaktsamhet av dig, blir du ersättningsskydlig för lagning eller införskaffning av en ny box

Programpaket från Ownit AB

Observera att du behöver ett kort för varje box.

På Tv-boxen finns ett seriernummer som du skall uppge vid fel på boxen. Se länk:Bruksanvisning box

Om du efter kontakt med Ownit support bli ombedd att lämna nyckel för "nod skåpet" kontaktar du bredbandsasvarig i styrelsen.

Föreningen har kvar den gamla tv-utrustningen (gamla tv-uttaget) men det sker ingen uppdatering eller reparation av anläggningen på grund av att det är omodern teknik.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.